Danas otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću uz kuhano vino i Djeda Mraza

Iz Turističke zajednice SBK-a ističu da posjetitelje na Vlašiću, do 23. decembra, očekuje najveći ski opening ove zime u BiH, uz mnoštvo sadržaja, kao što su besplatan grah, kuhano vino i čaj, druženje s Djeda Mrazom, te igre bez granica.

“Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-rekreativni program i gostovanje najpopularnijih regionalnih muzičkih zvijezda, u okviru manifestacije ‘Šankanje’, osigurat će nezaboravan provod na planini”, kazao je direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević.

S(h)ankanje nikad bolje: Solazur arena & Burn arena 21.-22.12.2018.
Prepoznatljivi vlašićki brend S(h)ankanje ove godine nudi niz noviteta! Bolje, veće, ljepše! Započinjemo sezonu velikim vatrometom!!!

Novi izgled:
Uz novi vizualni identitet promotivnog šatora, organizatori su se potrudili da dodatnu unaprijede sam izgled platoa Babanovac, te će se tako ove godine uz sam centralni šator naći i ukrašene promotivne kučice i vizualne platforme koje će znatno pospješiti sam izgled centralnog platoa.

Burn arena: Festival elektronske muzike
Također, jedan od noviteta ove godine svakako je i dodatni stage u sklopu S(h)ankanja za sve ljubitelje elektronske muzike na kojima nastupaju:

21.12. 2018. Divolly & Markward
22.12. 2018. Drop Department

21.-22.12. 2018.
Pop i Španac; Vandal Steve Erick Kasell Leo Fragogiannis

Solazur arena:
popularna Solazur arena ove godine ugošćuje popularne regionalne zvijezde:

21.12. 2018.: Lapsus Band
22.12. 2018.: Haris Dzinovic & Boris Režak

Na Vlašić ponovo dolazi Djed Mraz sa paketićima! (22.12.2018.)
Kao i svih prethodnih godina, u sklopu ski openinga na Vlašiću subota je tradicionalno rezervirana za najmlađe posjetitelje koji nestrpljivo dočekuju Djeda Mraza sa paketićima (plato Hotel Resort & Spa Blanca – Vlašić. I ove godine organizatori će od 13:00 sati za naše najmlađe skijaše organizirati dječju kazališnu predstavu, te besplatnu podjelu paketića.

Igre bez granica na snijegu: (22.12.2018.)
Kako bi upotpunili cjelodnevni program u popodnevnim satima (od14:30) na platou Babanovca za one sa najviše energije, spretnosti i sreće organizirane su Igre bez granica na snijegu sa vrijednim nagradama. Ovaj događaj iz godine u godinu privlači sve veći broj okupljenih pojedinaca i timova prvenstveno željnih dobre zabave na svježem vlašićkom zraku.

Share: