Putokaz do Vlašića – SRC Babanovac

Sportsko-rekreacijski centar Babanovac (1260NM) na Vlašiću povezan je sa Travnikom dvjema asfaltnim saobraćajnicama, prilazni put R-413 i R-413a. Udaljenost Travnik – Babanovac je 28km via Turbe (R-413), malo mjesto udaljeno 7km od Travnika kada se ide prema Bihaću. Druga moguća veza Travnik – Babanovac je via Galica (R-413a), naime ova relacija je kraća 3km ali se preporučuje samo ljeti. Ova relacija je jako opasna i za vrijeme zimske sezone ova putna relacija je, zbog uskog puta i mogućih odrona, jednosmjerna.

Kroz Travnik prolazi magistralni put M-5 koji grad povezuje sa ostalim centrima. Ova putna komunikacija povezuje Sarajevo i Banja Luku. Riječ je o izuzetno prometnoj komunikaciji. U Travnik možete doći regionalnim putem R-413 koja vodi od Banja Luke preko Skender  Vakufa i Vlašića do Travnika.

Najjednostavniji naćin da vidite razdaljinu između Vaše lokacije i Vlašića, via Michelin!

Google Maps – Vlašić, Babanovac

Link ovdje!

Auto karta – Auto mapa

A za sve ostale gradove u Bosni i Hercegovini, i van BIH, posjetite stranicu na kojoj iz cijele Evrope možete izračunati udaljenost do planine Vlašić. Na stranici imate također mogučnost da ištampate mapu puta za jednostavniji dolazak do planine. Kao dodatak na stranici se nalazi i program za izračunavanje troškova puta do Babanovca Vlašić. Važno je da u DESTINACIJA upišete SISAVA. Šišava je najbliže malo mjesto SRC Babanovac na kojem se nalaze hoteli, liftovi i privatne vikendice.

BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub

Web: www.bihamk.ba

Provjera stanja na Vašoj putnoj relaciji je moguča preko stranice BIHAMK-a, koji nude aktuelno stanje na svim putnim relacijama Bosne i Hercegovine. Stranica je jako pouzdana i aktuelne informacije su uistinu aktuelne. Vozite pažljivo i uživajte.